Texthjälp

Om du skriver själv och vill ha ett yrkesmässigt läsaröga på din text innan du skickar den till tryck eller trycker på knappen för webbpublicering så kan du anlita ett redaktörsproffs. Ett aldrig så intressant innehåll kan gå läsarna förbi om de stör sig på stavfel, språkfel, upprepningar och särskrivningar.

Texthjälp

Jag kan hjälpa dig med

  • Korrekturläsning. Då läser jag din text, rättar stav- och språkfel, ser till att det är stor eller liten bokstav på rätt ställen och kollar av språket enligt svensk språknorm.
  • Textgranskning. Det innebär att jag går igenom texten som proffsläsare och då inte bara ser till stavning och språk utan även till innehållet. Är det logiskt berättat? Förstår man budskap och innehåll även om man inte är insatt i ämnet? Jag föreslår ändringar och omdisponering  utifrån det material som finns.
  • Textcoachning. Jag blir din tillfälliga redaktör och vi går igenom texten tillsammans, inte minst med tanke på vad det är du vill säga. Hur får du bäst fram ditt budskap? Kanske är det rent av att intervjua en person till eller skriva om hela avsnitt.
  • ”Spökskrivning”. Du har ett budskap och ett ärende men vill/kan inte formulera texten själv. Kanske finns det ett utkast som vi diskuterar eller så jobbar vi tillsammans fram en text medan vi pratar om vad det är du vill säga. Det blir en text som är din även om du inte skrev orden själv. Mer om spökskrivare här.

Vilken typ av hjälp du vill ha avgör du själv och vi kan alltid komma överens om en variant som passar dig och ditt projekt.