Eva Bergengren – korta versionen

Växer upp läsande böcker, flyttar till Lund, litteraturvetenskap, svenska, jobb i hemtjänst, läser böcker, journalistlinjen på Skurups folkhögskola, flyttar till Blekinge, BLT, Sydöstran, flyttar till Skåne, läser böcker, Trellborgs Allehanda, läser böcker, Arbetet, flyttar ihop, Smålands folkblad, blir förälder, flyttar till Halland, läser böcker, Region Halland, blir förälder igen, köper villa, Hallands Nyheter, symaskin, hobbykostymör, läser böcker, krönikör, lapptäcken, cirkelledare, egen firma, frilanskommunikatör, syr kläder, litterär konsult, lektör, egenutgivare, Kyrkbyrån, bokredaktörsystemkamera, filmklipp och så vidare… 

Jag får ibland höra att jag är kreativ och det är sant – jag är ju människa precis som du. Vi kan inte hjälpa det. Det går i släkten.

Mitt område är kommunikation, berättelser och att använda språket. Du är bra på det du gör. Tillsammans är vi en superkraft.

Det är det bokstäverna som är mitt hvudinstrument. Jag är skribent, en som skriver och hanterar texter. I första hand. Men… 

…jag kan inte låta bli att fota, filma och hålla låda. Som kommunikatör gör jag allt möjligt och kameran har blivit en allt stabilare kompis i vardagen ju mer jag lärt mig. 

Jag har  jobbat med text, information, layout, kommunikation i mer än 30 år. Jag har nytta av vartenda litet misstag jag har gjort i varje nytt projekt jag ger mig på.