Vem är jag?

Jag heter Eva Bergengren och jag har  jobbat med text, information, layout, kommunikation och begripliggörande i nästan 30 år. Nu har jag just gett mig in i genren ”filmsnutt” och då måste jag ju berätta även på det här sättet:

Videon tar 3 minuter

Som dagstidningsjournalist har jag förmedlat nyheter och berättelser till allmänheten via de flesta journalistiska genrer. Inte minst har jag hjälpt andra att komma till tals eftersom jag under 12 år haft hand om insändardebatten på Hallands Nyheter, lokaltidningen i Falkenberg där jag också bor.

Vilket fantastiskt kommunikationsgränssnitt alfabetet är! 28 (okej, 29!) bitar i en oändligt användbar verktygslåda och ett ordförråd som växer, förändras med oss och med tiden och som blir mer och mer användbart ju mer vi nyttjar det.

Mitt ”huvudinstrument” är alfabetet, det skrivna ordet, men jag har också grundläggande kunskaper kring layout och webb.  När jag började i unga tjugoåren var det typometer och bildsnurra (ett slags räknesticka fast rund) som var gängse verktyg inom den grafiska industrin. Nu är det Indesign, Photoshop, WordPress och Macdator. Nästa år är det kanske något annat. Men språket, orden, bokstäverna är samma välbekanta, mångsidiga och oändligt användbara material.