Lektörsläsning

Skriver du på en berättelse? Känner du dig osäker på om ditt romanmanus håller för att publiceras eller presenteras för ett förlag? En lektörsläsning med inriktning på manusutveckling kan vara precis det du behöver för att komma vidare.

lektorslasningbeskuren

Jag gick under 2016 Sverige första utbildning för lektörer. En lektör är en proffsläsare som granskar manus och som coachar och hjälper författare att komma vidare i sitt skapande. Här finns en artikel om mig i Hallands Nyheter som bland annat berättar om jobbet som lektör.

Så här går det till: Du skickar en wordfil med din text till mig. Jag läser och lämnar kommentarer, frågor, påpekanden, hurrarop och anmärkningar i filen. Du får hjälp att upptäcka både det som är bra och det som kan förbättras.

Du får ett utlåtande, en grundlig analys där jag går igenom din text med avseende på språk, gestaltning, personskildring, dramaturgi och andra byggstenar i berättelsens arkitektur. Du får hjälp att se både brister och förtjänster och stöd att gå vidare i ditt jobb med texten så att den får en bättre chans att nå läsaren. Ibland kan en lektörsläsning hjälpa till att få manuset lite närmare utgivning. Jag kan så klart inte lova att din text blir antagen men chanserna förbättras ofta av en redigering efter en lektorsgenomgång.

Nyfiken på om detta kan vara något för dig och din text?

Mejla mig på eva@evabergengren.com så tar jag kontakt.

Under 2019 tar jag inte emot fler manus för lektörs- och redaktörsjobb men det går att sätta upp sig på intresse-och bokningslistan.